TRIQUETRA

Miasto:
Ostróda, Morąg / Powiat Ostródzki
Rozpoczęcie działalności:
1998
Zakończenie działalności:
2012
Gatunek muzyczny:
Rock
Nagrody:
Koncerty:
Twórczość:
Historia:

Trójgłowy, gitarowy potwór z Warmii i Mazur. Transowa bestia Hydro Rocka.
W znoju i w trudzie nagraliśmy i wydaliśmy płyte "T" w styczniu 2006 roku, Płyta się za bardzo nie sprzedała, ale recenzje trochę nas połaskotały. Po niej zagraliłmy 70 koncertów w ciągu 10 miesięcy, trasa nosiła nazwę "Marny Trud Tour 2006" - nazwa okazała się prorocza, ale dorobiliśmy   się gratów i busa. Skończyliśmy nagrywać drugą płytę i pewnie niedługo powtórzymy cały opisany wyżej manewr......cdn

Hałasowaliśmy na:

 Kerygmat Festival '99 Kwidzyn
 Slot Total Festival 2000 Giżycko
 Fama Rock Festival 2000 Iława
 Fama Rock Festival 2001 Iława - Grand Prix
 Slot Art Festival 2002 Lubicz
 Ost Rock Reggae Festival 2002 w Ostródzie - I Nagroda
 Basovischa 2003 Gr.dek,  I Nagroda w kategorii zespołów polskich
 Przystanek Woodstock 2003
 Song Of Songs Festiwal 2003 Toruń
 Open Air Rock Festival 2004 Osterode/Niemcy
 Basovischa 2004 Gr.dek
 Slot Art Festival 2005
 Song Of Songs Festiwal 2006 Toruń
 Dokoran Festival 2006 Korvina/Czechy
 Hunter Fest 2008

Triquetra miała okazje zagrać swoje melodie w towarzystwie zespołów:

 Killing Joke, Clawfinger, U.D.O, Sweet Noise, Vader, Bakshish, Maleo Reggae Rockers, O.N.A., Armia, 2Tm2,3, Houk, Kobranocka, Nocna Zmiana Bluesa, De Mono, Hey, No Longer Music.


Dyskografia:
Rok: 2011, Wydawca: Takich jak my nie wydaje nikt records
Rok: 2009, Wydawca: Takich jak my nie wydaje nikt records
Rok: 2006, Wydawca: Paganini
Rok: 2006, Wydawca: Takich jak my nie wydaje nikt records
Rok: 2005, Wydawca: Takich jak my nie wydaje nikt records

Odwiedza nas 123 gości oraz 0 użytkowników.

Odsłon artykułów:
488343